Kursmeny
Rigger
RIGGERKURS, 48 TIMER
Baseoperatør
Pakking, sikring og transport av last
VHF - Begrenset radiotelefoni
Kranfag, lærlinger
Kranfag, praksiskandidater
G5 OFFSHOREKRAN SIMULATOR
Sertifiseringer
Diverse
LENKER

RIGGER

Formål med opplæringen:

Modul O-2.2

Hensikten med kurset er å gi blivende riggere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk av:

Fallsikringsutstyr og enkle løfteinnretninger (enkle travers- og søylesvingkraner, håndtaljer, luft- og eltaljer og transportable vinsjer.

Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene for fallsikringsutstyrs, enkle løfteinnretningers og transportable vinsjers konstruksjon, virkemåte, bruk og vedlikehold, slik at uhell og ulykker i forbindelse med riggeoperasjoner unngås.

Opplæringen dekker den nødvendige teoretiske som er nødvendig for å kunne gjennomføre det praktiske riggekurset, Modul O 3.2.

Opplæringen avsluttes med en teoretisk prøve.

Modul O-3.2

Hensikten med kurset er å gi blivende riggere en god praktisk grunnopplæring i sikker bruk av riggerutstyr.

Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene for riggutstyrets konstruksjon, virkemåte, bruk og vedlikehold, slik at uhell og ulykker i forbindelse med riggoperasjoner unngås.

Riggoperasjon: Bruk og sammenstilling av transportabelt løfteutstyr og/ eller manuelle/ kraftdrevne vinsjer, taljer etc. som benyttes ved horisontal og/ eller vertikal forflytning av last.

Opplæringen dekker den nødvendige teoretiske og praktiske opplæringen som er nødvendig for å kunne gjennomføre selvstendige riggoperasjoner.

Opplæringen avsluttes med en praktisk prøve.

Læreplaner finner du under Opplæringsplaner, Opplæringsmoduler for opplæring offshore.

Kursprogram
Opplæringsplaner